MIKÄ IHME ON ILMALÄMPÖPUMPPU?

Ilmalämpöpumppu lämmittää ja viilentää asunnot, toimistot, kesämökit ja muut tilat miellyttävästi energiaa säästäen. Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja muuttaa sen edulliseksi lämmöksi.

Säästöä talosi lämmitykseen

Ilmalämpöpumppu tuottaa säästöjä olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästäsi riippumatta. Erityisen suuriin säästöihin päästään suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Voit säästää jopa puolet lämmityskuluistasi. Tyypillisesti ilmalämpöpumppuun sijoitetut eurot saadaan kolminkertaisesti takaisin lämpöenergian muodossa. Ilmalämpöpumppu on asennettavissa uuteen tai vanhaan rakennukseen. Asennus kestää noin yhden työpäivän.

Ilmastointi ja kosteudenpoisto samalla laitteella

Ilmalämpöpumppu on sekä ilmastointilaite että kosteudenpoistaja. Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa. Lämpötilakerrostumat ja lattiavedot vähenevät. Samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät. Saat raikkaan sisäilman ja myös lattia tuntuu lämpimämmältä.

Toimintaperiaate

Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu jääkaapin tavoin kylmätekniikkaan. Jäähdytyksessä se toimii samalla tavalla kuin jääkaappi ja lämmitettäessä automatiikan avulla päinvastoin.

Energiansäästö

Ulkoilmassa on todellakin lämpöenergiaa vielä pakkasellakin, teoriassa aina absoluuttiseen nollapisteeseen saakka (-273,15 C). Ilmalämpöpumpussa sähköä kuluu kompressorin ja puhallinmoottoreiden pyöritykseen. Kylmäaineen välityksellä energiaa sitten siirretään ulkoa sisään tai päinvastoin. Tämä tulee käytännössä edullisemmaksi kuin lämpöenergian synnyttäminen sähkövastuksen avulla.

Laitteistokoostumus

Ilmalämpöpumppu koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä, jotka yhdistetään toisiinsa eristetyillä kylmäaineputkilla.

Ota yhteyttä ja varaa aika asennukselle.

Ilmalämpöpumpun asennus Koillismaalla

Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain Turvatekniikan keskuksen (Tukes) hyväksymä kylmälaiteliike, joka hoitaa asennuksen alusta loppuun sähkökytkennöistä kylmäaineputkien liittämiseen. Asentaja antaa työlleen takuun ja auttaa tarvittaessa myös oikean ilmalämpöpumpun valinnassa sekä varmistaa että ilmalämpöpumppusi toimii oikealla tavalla.

Muista kotitalousvähennys!

Ilmalämpöpumpun asennus maksaa yleisesti noin 500-600 euroa. Asennus on kotitalousvähennyskelpoista työtä eli summasta 60% voi vähentää verotuksessa. Liikkeen asennusoikeudet voit tarkistaa osoitteesta: rekisterit.tukes.fi

Asennamme ja myymme pääasiassa MITSUBISHI ELECTRIC ja TOSHIBA lämpöpumppuja, mutta tarvittaessa toimitamme myös muita merkkejä

Voit lukea lisää valmistajien kotisivuilta osoitteista:

MITSUBISHI: scanoffice.fi

TOSHIBA:  toshibafinland.com   

KAIKENLAISTEN LÄMPÖPUMPPUJEN HUOLTO- JA KORJAUSTYÖT AMMATTITAIDOLLA

 

Sähkölaitehuolto Kivelä
Posiontie 48 B, 93400 TAIVALKOSKI
hannu @ sahkokivela.fi
puh. 0400 283 405